...
Tomatine kalasupp


1,5 kg lõhe, 150 ml pikateralist riisi, 2 hakitud sibulat, 2 küüslauguküünt, 2 muna, 1 purk purustatud tomateid, 1 paprika, või, õli, pune, pipar, suhkur, sool

Fileeri kala ning aseta tema pea koos rootsuga vaiksel tulel keema, riisu tekkiv vaht ja keeda 15 minutit. Eemalda seejärel leemest pea ja rootsud. Fileeri liha naha küljest.
Prae sibul või ja õli segus klaasjaks. Lisa hakitud küüslauik ja kuubikuteks lõigutud paprika. Paari minuti pärast lisa purustatud tomatid. Maitsesta segu pune, suhkru ning soolaga ja lase tal vaiksel kuumusel 20 minutit podiseda. Kalla tomatisegu supileeme sisse.
Lisa riis. Kui riis on pehme lisa riivitud munad ja tükkideks lõigatud kala.
Lase supil mõni minut enne söömist kaane all maitsestuda.