...
Ahjus küpsetatud karpkala


2 kg karpkala, 2 sibulat, 1 sellerivars, 2 hapukat õuna, 50 g seeni (nt šampinjonid), 3 dl riivsaia, 2 muna, 2 dl valget kuiva veini, 0,5 sidrunit, võid, õli, peterselli, tüümiani, soola, suhkrut, pipart.

Puhasta karpkala.
Prae või ja õli segus hakitud sibulad, lisa õunakuubikud, viilutatud seller, seened ja hakitud petersell. Sega segu läbi riivsaia, veini, munade, sidrunimahla, tüümiani, soola, suhkru ja purustatud pipraga.
Tõsta saadud segu kalale kõhtu. Pane kala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kõhuava vastu panni. Küpseta 180C kuumuses ahjus umbes 45 minutit.
Kala küpsemise ajal kalla talle aegajalt peale sulavõid.
Pisut enne kala lõplikku väljavõtmist võid talle peale raputa pisut riivsaia.