...
Seljanka


1,5 kg tuura, 500 g lõhefileed, 2 sibulat, 1 porru, 1 sidrun, 100 g kivideta oliive, 3hapukurki, 100 g puhastatud krevette, 100 g šampinjone, 150 ml tomatipastat, sorts tšilli kastet, õli, maitserohelist, loorberit, soola, suhkrut, pipart.

Puhasta tuur. Aseta kala külma veega keema ning riisu tekkiv vaht. Kui kala on 10-15 minutit vaikselt keenud tõsta ta potist välja ning eralda liha nahast ja luudest. Kalla kalaleem läbi sõela teise potti.
Haki sibulad ja porru. Viiluta seened ning haki hapukurgid. Kuumuta pannil õli ja prae kõik läbi. Sega hulka tomatipasta, maitsesta soola, suhkru ja suhkruga. Kalla läbipraetud komponendid leeme sisse ning lase vaikselt tulel muliseda.
Lisa supile sidruni viilud, oliivid, pisut tšilli kastet ning lase veel mõni minut podiseda. Lisa kalatükid ning krevetid, keeda paar minutit veel ning keera kuumus supi alt ära. Lisa hakitud maitseroheline.