...
Marineeritud angerjas


1 kg angerjat, 5 dl vett, 10 tera musta pipart, 3 vürtspipart, 2-3 loorberit, 1,5 tl suhkrut, 1-2 tl soola, 2-3 spl 30% äädikat, soola kala sissehõõrumiseks.

Puista suuremasse kaussi peoga soola ning hõõru angerjas hoolega teda katvast limast puhtaks.
Eemalda sisikond ning puhasta kala paberiga. Lõika angerjast 4-5 cm suurused tükid ja kuumuta vesi keema.
Lisa sool, suhkur, pipra- ja vürtsiterad, loorberilehed ning äädikas. Marinaad peab jääma suhteliselt kange maitsega.
Aseta kalatükid vette ning keeda vaiksel kuumusel umbes 15 minutit. Kui kala on läbi keenud aseta angerjatükid purki ning kalla marinaad peale.
Jahuta purk kiiresti maha ning aseta külmkappi.
Söömiseks hea, järgmisel päeval kui marinaad on kallerdunud.