...
Kasukas


250 g heeringafileed, 5-6 keedetud kartulit, 3-4 hapukurki, 500 g keedupeeti, 3 keedetud porgandit, 2 sibulat, 4 keedumuna.
Kastme jaoks: 250 ml majoneesi, 250 ml hapukoort, sinepit, soola, musta pipart.
Kaunistuseks 1 keedumuna ning maitserohelist.

Lõika heeringad, hapukurgid ja sibulad väikesteks kuubikikuteks. Riivi kartulid, peet, porgandid ja munad. Lao kaussi õhukese kihina pool kõigist koostisosadest. Sega kokku majonees ning hapukoor ja maitsesta segu sinepi, soola ning musta purustatud pipraga. Kalla pool kastmest salatile ja lao seejärel kihiti ülejäänud koostisained jättes peedi viimaseks. Kalla peale ülejäänud kaste. Kata kauss toidukilega ja tõsta salat mõneks tunniks külmkappi. Enne serveerimist riivi kaunistuseks veel üks muna ning puista peale maitserohelist.